Uppdatering och film

Nytt år, nya möjligheter……. Här tränar vi vidare precis som förra året och längtar efter tävlingssäsongen. Soda är anmäld till både agility och rally i slutet av januari men efter det är det glest med tävlingar igen. Hur agility- och rallyformen är för hans del lär vi väl märka. Vi har tränat mycket men Soda har ju en del andra ”struligheter” när vi är på tävling. Han tar in miljön och går igång ganska mycket, vilket leder till att han blir trött efter ett tag på tävlingsplatsen. Han tycker också att det är kul att ta en tur ut till någon i publiken. Jag har inte alls samma uppfattning vad gäller ”kuligheter” som Soda;) Vi tränar ständigt på att förbättra våra svagheter på de här punkterna.

Momentmässigt känns det ganska bra. Lydnadsmomenten sitter riktigt bra och när han är fokuserad är han en fröjd att arbeta med. I agilityn tränar vi mycket på att han inte ska gå ur de sista pinnarna i slalomet. Han har haft problem med det på tävling och nu kör vi med bågarna på slutet ett tag.

Findus ska starta rallyn även han och han är ju min lilla stjärna. Findus vill vara matte till lags och har outtröttlig träningsenergi. Vi satsar på att ta två godkända resultat till i fortsättningsklassen.

Dribbla är en energisk liten hund och vi har roligt ihop när vi tränar. Det är många bitar som utvecklas och jag är stolt över att vi har fått igång kampleken så bra. Nu kan vi växla mellan lek och godis under samma pass,vilket inte alls gick tidigare. Slalomträningen går framåt och jag tränar på att variera min position och ”störa” henne under ingångarna. Jag vill att hon ska få ett störningssäkert slalom.

Den stora utmaningen med Dribbla är hennes lätthet för att skapa ljud. Hon är väldigt pipig och passivitet är mycket svårt. Hon börjar låta om hon får vänta bara en kort stund och här gäller det att ladda med tålamod. Pipljuden har jag svårt för och vi satsar på passivitetsträning och att kunna koppla av i alla miljöer. Fortsättning följer………………….

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s