Blivande draghund, snabbhet på plankan och tandförlust

Dribbla och jag tränar running contacts för fullt. Jag fick ett balanshinder i julklapp av min älskade make. Han hade gjort helt balanshinder med matta, kontaktfält i avvikande färg och stegpinnar. Upp och nerfart är lätta att haka av och använda i running-träningen. Det här var helt klart den bästa julklappen 🙂

Snön ställer dock till problem med våran träning. Förra veckan och i början av den här veckan var det lös snö, vilket funkar ok. Nu är det packad snö/plogad snö som har förvandlats till is. Temperaturen som växlar mellan +2 och -2 gör att det blir helt galet halt. I natt kom det dessutom mera snö……. Vi tränar fotående och stadga istället.

I veckan har Soda och Dribbla varit med i skidspåret. Det finns ett friluftsområde i närheten där det är plogat på halva sidan och skidspår på andra halvan av vägen. Jag drar minstingen i pulka och hundarna hjälper till att dra. Dribbla älskar att ta i och jag ska skaffa en riktig dragsele till henne. De större barnen åker skidor för fullt. Det är mysigt att vara ute i spåret tillsammans och alla blir skönt trötta och nöjda. Nästa år hoppas jag kunna åka skidor med Dribbla. Problemet är att man inte få ha hund i spåren överallt. Jag får kolla upp det där ordentligt.

Här kommer ett kort klipp från våran rc-träning. Parallellt med plankan har vi också ”matträning” i läxa. Mattan ska i ett senare skede läggas på kontaktfältet på plankan.

Igår var vi hos veterinären och vaccinerade alla hundarna. Findus blev även tvungen att boka en tid för tandsanering igen. Han har verkligen pudeltänder! De blir lösa trots att han inte har tandsten. Förra året drog vi ut alla framtänder i överkäken. Den här gången blir det nog en hörntand och en kindtand.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s