Äntligen barmark!

Gårdsplanen är ännu täckt av is med trädgården är äntligen snöfri. I torsdags släpades plankan till running contacts-träning in från gården och vi kunde köra ett pass. Dribbla sprang både jämnare, snabbare och med mer tryck än vad hon gjorde tidigare. Det är stor skillnad att springa på barmark än på snö. Träningen känns hoppfull men jag måste lära mig att kasta bättre. Det är svårare än man kan tro det där. Skicka hund, röra sig, titta hur hunden träffar plankan, belöningsord/klick och kasta belöning innan hunden har hunnit av brädan, allt på en gång under någon sekund. Träffen avgör om det blir jackpott-belöning eller endast att hämta leksaken (vid fel träff eller utanför). Jag undrar lite hur de med ännu snabbare hundar får till sina kast så bra.

Slalomträningen går riktigt bra, det känns som att Dribbla tycker att det är väldigt kul. Det är dags att lägga på fler portar nu. Jag älskar hennes lust att springa, hon älskar verkligen fysisk aktivitet i alla dess former.

En tanke på “Äntligen barmark!

  1. så fint hon går nu, riktigt forcerar slalom ju😀 glöm inte att man belönar allt på brädan nu i början, skönt att slippa kolla träffar = ett moment mindre;-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s