Lucinda

Lövfällans Lucinda ”Lussan”

Rhodesian Ridgeback 1997-2005

Lucinda kom till mig när hon var 10 månader. Hon hade tidigare bott på en kennel med många hundar och inte varit ute i olika miljöer. Hon var så rädd för människor och allt annat i omgivningen. Tanken var att hon skulle bo hos mig ett tag för socialisering och miljöträning. Efter ett litet tag förstod jag att jag inte skulle kunna lämna tillbaka denna speciella, gulliga hund.

Lucinda var mycket rädd, främst för människor, och vi fick jobba extremt mycket med detta. Hennes rädslor blev långsamt bätte och med tiden kunde hon slappna av mer och mer ”ute bland folk”. Helt bra blev det dock aldrig och vi kunde därför inte tävla. Vi tränade både agility och viltspår. Hon var klar för anlagstestet i viltspår men klarade inte av skotten.

Lucinda var världens gulligaste hund som älskade människor hon kände över allt annat. Det bästa hon visste var att ligga under någons täcke i sängen. Lucinda fick tyvärr diskbråck som till slut inte gick att göra någonting åt.

Jag är så otroligt tacksam för åren med Lussan. Hon lärde mig så mycket samtidigt som hon gav mig gråa hår ibland, på grund av sina rädslor. Jag kommer aldrig att glömma hennes sammetslena nos och glada upptåg.

Jag har tyvärr inga digitalbilder på Lucinda. Vid tillfälle ska jag scanna in några vanliga foton och lägga in på sidan.

 

En tanke på “Lucinda

  1. Tur det finns de som vågar att ställa upp och göra livet så bra som möjligt för de hundar som inte fått samma möjligheter och förutsättningar. Det värmer mig i hjärtat att läsa det du gjort. Dessa hundar trots att det ofta kan va tufft ger så otroligt mycket tillbaka, kramar och tankar //Sol-Britt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s