Scott

Lp, Korad, S(E)Lyd Ch, Nord uch

Argenta`s Orwille ”Scott” 1991-2005                                                 

Mellanschnauzer peppar & salt

Min första och mycket högt älskade hund, Scott. Mattes trotjänare i alla lägen. En underbar hund med mycket vilja, humör, livslust och arbetsglädje. Han älskade människor i den närmsta kretsen, mer skeptisk till de utanför. Hans envishet och uppfinningsrikedom har gjort mig till den hundtränare jag är idag.  Han lärde mig att aldrig ge upp och försöka hitta andra, mer kreativa, lösningar på ”träningsproblemen”.

Scott var en hund som alltid visste bäst och hade egna idéer om hur saker och ting skulle skötas. Detta gjorde att vår tränings- och tävlingskarriär inte var spikrak. Många gånger kändes det hopplöst när han återigen hittade på något annat än att springa till rutan eller vad det nu var som skulle göras. Trots detta gav jag aldrig upp och vi kom ganska långt i vår karrär. Han hade många fina meriter men lydnadschapionatet är jag extra stolt över. Det har vi kämpat för.

Scott levde ett mycket händelserikt hundliv med många resor och olika aktiviteter. Vi var i både Norden och Europa och ställde ut honom med fina resultat. Vi tränade sök och räddning mycket flitigt, vilket han älskade.

Scott somnade in 2005 och då var han drygt 14 år gammal. En stor sorg och saknad känns fortfarande och jag tänker på honom nästan dagligen. Scott finns alltid närmast mitt hjärta.

En tanke på “Scott

  1. Så fint skrivet, han var en fin hund, verkligen, och du är väldigt duktig att träna och din anda att inte ge dig ger därför resultat..kram Sol-Britt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s